Firea: Sunt cetățeni care nu vor căldură, vor economie

Data publicării:
RADET INSOLVENTA_Agerpres_4284501
Foto: Agerpres

Bucureştenii vor avea din nou căldură în apartamente începând de miercuri, după prânz. RADET a reluat încă de marți seară furnizarea agentului termic, dar o avarie a făcut ca multe calorifere să rămână reci. Primarul general al Capitalei a precizat că sunt şi situaţii în care asociaţiile de proprietari s-au opus reluării căldurii.

„Sunt cetăţeni care nu vor căldură - vor economie - şi sunt bucureşteni cu copii mici - mai bine dau banii pe căldură decât pe medicamente.Să nu se înțeleagă că nu vrea primăria să dea drumul la căldură”, a spus Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Administratorul RADET a precizat că doar 15% dintre asociațiile de locatari au dorit repornirea sistemului de căldură, însă nu s-au consultat cu cetățenii. Asociațiile de locatari care nu doresc repornirea căldurii trebuie să depună o cerere scrisă în acest sens, iar lista va fi publicată pe 

Pornirea sistemului e greoaie. Până s-a echilibrat sistemul a durat ceva. La 14 va fi echilibrat. Repornirea sistemului ne cauzează pierderi destul de mari, nu vom avea suficient de mulţi consumatori. Timpul în care furnizăm e redus. Ieri am chestionat asociații de locatari și dintre aceştia 15% dintre ei au vrut să repornim sistemul. Chiar dacă 15 au cerut repornirea, am primit foarte multe apeluri telefonice de repornire. Nu s-au consultat cu cetățenii (asociațiile de locatari n.red). Asociațiile de locatari care nu vor pot face cerere scrisă”, a explicat Sorin Chiriță, administrator special la RADET.

De asemenea, administratorul RADET a explicat că a existat o avarie la rețeaua principală a regiei la care s-a intervenit miercuri. 

„Legat de apa caldă. Am avut o avarie pe reţeaua principală a RADET. Am amânat intervenţia pentru că am avut de ales între a opri total apa caldă sau a o lăsa la parametrii mai scăzuți sau a interveni astăzi și am intervenit azi şi sunt afectate blocuri din cinci sectoare, cu excepţia sectorului 5”, a explicat Sorin Chiriță. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri