FOTO. Bucureștenii pot circula de luni cu autobuze electrice. Cum arată şi pe ce linii vor circula

Data publicării:
autobuz-electric-1 - sor cz

Astfel, luni, la ora 11:00, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program.

Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia. Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie energetică de 250 de kilometri”, conform comunicatului de presă al RATB.

Autobuzul va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul „Cora Pantelimon” – „Piaţa Operei” şi va fi testat timp de două săptămâni, „pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală”.

„În contextul economic actual, în care criza energetică se adânceşte tot mai mult, iar poluarea şi încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toţi, utilizarea vehiculelor cu tracţiune electrică poate reprezenta o soluţie viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a considerat oportună testarea unei noi soluţii de transport public în Capitală”, precizează sursa citată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri