FOTO | Protest faţă de legea vaccinării: Vaccinul, genocidul lent

Data publicării:
171029_PROTEST_VACCINARE_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Câteva sute de persoane au protestat, duminică, în Capitală, formând un lanţ uman în faţa Palatului Parlamentului, faţă de proiectul privind legea vaccinării, despre care spun că încalcă Constituţia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, între care Asociaţia Pro Consumatori, Asociaţia Pro Decizii Informate, Asociaţia Lion Mentor, Alianţa Părinţilor din România, care susţin că prin legea vaccinării obligatorii este încălcată Constituţia.

„Vrem să ne păstrăm libertatea de alegere pentru copiii noştri şi pentru noi înşine! Statul nu poate lua decizii medicale împotriva consimţământului nostru informat!”, au spus organizatorii protestului.

Ei au susţinut că parlamentarii sunt într-o eroară gravă şi că vor fi părtaşi la votarea unei legi anticonstituţionale, prin care este încălcat dreptul la integritate fizică şi psihică.

„Fiecare cetăţean al acestei ţări are dreptul de a decide ce face cu trupul lui. Nădăjduim că în Camera Deputaţilor, care este for decizional, se va schimba fundamental această lege. Dacă nu, o vom ataca la CCR. Vom face toate demersurile legale pentru a opri aplicativitatea acestui act neconstituţional”, a afirmat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori.

La protest au participat părinţi cu copii, dar şi un grup de călugăriţe, iar unii participanţi au venit din afara Bucureştiului, cu autocare.

Manifestanţii - care au avut pancarte cu mesaje precum „Corpul meu, alegerea mea, nu obligativităţii vaccinării”, „Noua armă - vaccinul - genocidul lent”, „Vrem răspundere penală pentru producătorii de vaccinuri” - au format un lanţ uman în faţa Palatului Parlamentului.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri