FOTO VIDEO. Imagini revoltătoare cu un copil mic, ud, cerând de mâncare în spital

Data actualizării: Data publicării:
bebe ud

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu a început o anchetă internă după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un copil mic, care stă ud într-un pătuţ şi cere mâncare. În comentariul care însoţeşte imaginile se vorbeşte despre faptul că micuţii care nu sunt însoţiţi de părinţi sunt jigniţi, lăsaţi nemâncaţi, uzi şi murdari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe o reţea de socializare au apărut câteva fotografii şi imagini în care este reclamată lipsa de interes a infirmierelor din Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Postarea este făcută de către o femeie care apare ca locuind în Madrid, la solicitarea unei mămici care a fost internată şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul având în vedere că s-ar putea să mai aibă nevoie de medicii sibieni.

”Aşa ceva este inadmisibil. Pur şi simplu nu credeam că se poate aşa ceva. Bebeluşii, în primul rând cei părăsiţi de mame în spital sau cei lăsaţi singuri, sunt chinuiti mult prea mult, jigniţi în cel mai jalnic mod. (…) Lucrul cel mai dureros este că sunt lăsaţi să rabde de foame şi stau neschimbaţi de pampers până la schimbarea turei. Infermierele schimbă pampersul bebeluşilor dimineaţa, înainte de vizita doctorilor. Sunt schimbaţi de haine tot atunci, în rest nu contează că stau uzi sau murdari”, se arată în mesajul respectiv.

De asemenea, mămica reclamă faptul că bebeluşilor le este oferită foarte puţină mâncare.

”Le dau să mănânce cât să nu moară, iar ei stringă «papa», «sticla». Mâncarea este dezastruoasă, am găsit gunoaie în sticlele din care sunt alimentaţi bebeluşii”, se mai arată în postare.

Mesajul este însoţit de câteva fotografii şi imagini în care apare un copil mic, ud care ţine în mână o sticlă goală şi strigă ”Sticla”.

Conducerea unităţii medicale a anunţat, luni, că a demarat o anchetă, însă îi solicită persoanei care a postat mesajul să ofere informaţii suplimentare care să ajute în cercetare. De exemplu, se solicită informaţii cu privie la perioadaa în care s-a produs situaţia, secţia, având în vedere că activitatea unităţii se desfăşoară în mai multe clădiri, dar şi cu privire la infirmierele la care se face referire.

”Calitatea îngrijirilor, actului medical şi siguranţei pacienţilor spitalului nostru reprezintă o preocupare fundamentală şi permanentă pentru noi. De aceea, apreciem orice punct de vedere corect exprimat şi asumat de către oricine, pacient sau aparţinător. Pentru verificarea veridicităţii şi corectitudinii celor sesizate s-a constituit o comisie de anchetă care va investiga toate aspectele şi opiniile exprimate. Activitatea comisiei se va concretiza într-un raport înaintat conducerii spitalului care va lua măsurile care se impun”, au trimis reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Nu este prima dată când unitatea medicală din Sibiu este în centrul unor scandaluri.

În mai 2016, părinţii din oraş s-au revoltat având în vedere că le era interzisă internarea alături de copii în mai multe dintre secţiile spitalului, în special în cea de Infecţioase. În urma acţiunilor întreprinse, managerul spitalului a fost demis de către Primăria Sibiu, în subordinea căreia se află unitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri