FOTO VIDEO. Trotuare nedeszăpezite, bucureștenii merg pe străzi

Data actualizării: Data publicării:
oameni pe strazi

Haos în transportul în comun din Capitală în această dimineaţă. Pe Şoseaua Giurgiului, oamenii au aşteptat cel puţin jumătate de oră până să vină un tramvai. La intersecţia cu Calea Rahovei, călătorii au fost nevoiţi să coboare din vagoane cauza blocajului de pe linia de tramvai şi să meargă pe şosea. Iar situația nu a fost cu mult diferită în restul Capitalei.

Oameni pe carosabil Kogalniceanu Academiei Panduri 110117 (4)
Oameni pe carosabil Kogalniceanu Academiei Panduri 110117 (4)

Cel mai bun trotuar este astăzi în Capitală bulevardul, spune un telespectator Digi24, care ne-a trimis imagini de pe Bulevardul Camil Ressu din sectorul 3.

Aproape nimeni nu s-a încumetat să meargă pe trotuar, acolo unde zăpada ajungea chiar şi până la genunchi, în ciuda pericolului la care s-au expus circulând pe carosabil.

Explicațiile unui șofer care a blocat traficul

Oamenii merg pe stradă din cauză că tramvaiele nu circulă. Am vorbit cu pietoni care vin tocmai din calea Rahovei şi au făcut mai bine de o jumătate de oră. În mod normal ar fi trebuuit să ia tramvaiul şi să ajungă aici în maximum 15 minute”, relatează Mădălina Iacob, reporter Digi24.

Zeci de tramvaie au rămas blocate în această dimineaţă pe Soşeaua Progresului din Capitală. Blocajul a apărut după după ce tramvaiele liniei 32 au fost deviate pe Şoseaua Progresului spre Şoseaua Giurgiului. Călătorii au fost nevoiţi să coboare şi să meargă pe stradă.

Devierea tramvaielor s-a făcut după ce poliţiştii au închis bulevardul George Coşbuc.

„Din cauza stratului mare de zăpadă acoperişul foste fabrici de bere Rahova riscă să cadă. Tocmai din acest motiv politistii au restricționat circulația, pe aici nu trec nici măcar mijloacele de transport în comun. Astfel pietonii merg pe jos până la Piaţa Unirii”, relatează Mihaela Brazdeş, reporter Digi24.

- De unde veniţi pe jos?

- De la Unirii.

- Şi unde trebuie să ajungeţi?

- La Electromagnetica.

- Şi aţi fi luat tramvaiul dacă circula în mod normal?

- Da.

Toate liniile RATB sunt în funcţiune. Excepţie fac cele 32 şi 23 care circulă în continuare pe un traseu deviat. Am intervenit pe toate refugiile de tramvaie cu 462 de oameni astfel încât să facilităm accesul călătorilor către acestea”, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

În altă parte a Bucureştiului, pe bulevardul Dinicu Golescu, s-au produs alte blocaje. Utilajele de deszăpezire şi tramvaiele au fost blocate de şoferii care şi-au lăsat pur şi simplu maşinile în mijlocul drumului.

Utilajul nu poate să îşi continue drumul, ceea ce a dus la blocarea altor trei tramvaie. Oamenii au început deja să coboare, să îşi continue drumul pe jos”, relatează Maria Moiș, reporter Digi24.

Reporter: De ce v-aţi lăsat maşina aici? Aţi parcat pe linia de tramvai şi aţi blocat...

Șofer: Fiind că era coadă de maşini deja parcate şi eu aveam o şedinţă . Am greşit

Reporter: Nu v-aţi dat seama că este pe linia de tramvai?

Șofer: Nu. Asta nu. Sigur.

Reporter: Vă cereţi scuze, nu?

Șofer: Am cerut scuze...

Tot dimineaţă, au fost blocaje şi pe linia 41. Din cauza gheţii, unele tramvaie au urcat cu greu pe Podul Grant şi s-au format cozi pe şine. O parte din pasageri au coborât şi au mers pe jos.

Pe bulevardul Dacia, autobuzele, maşinile şi peitonii au circulat cu toţii pe şosea. Trotuarele erau pline de zăpadă şi fiecare se strecura pe unde putea.

Cu toate acestea, Primăria Capitalei anunţa dimineaţă că în Bucureştiul se circulă în condiţii de iarnă.

Bucureştiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Dacă nu trebuie să ajungă urgent oriunde, să renunţe la călătorie măcar până la prânz pentru că atunci se va putea interveni mai eficient. Nu doar pe bulevarde, ci şi pe străzile secundare”, a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Reprezentanţii RATB spun că încearcă să restabilească circulaţia pe traseele liniilor de tramvai şi de troleibuz. Până atunci, pe linia 32, tramvaiele circulă deviat pe traseul Depoul Alexandria spre Soşeaua Giugiului via Piața Eroii Revoluției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri