FOTO/VIDEO | „Delicatese” alterate, preparate printre muşte şi gunoi la o terasă din Mamaia

Data actualizării: Data publicării:
peste3

Peste 65 de kilograme de peşte şi fructe de mare alterate sau care erau depozitate în condiţii improprii au fost ridicate şi distruse de inspectorii ANPC în urma unui control efectuat miercuri la o terasă din nordul staţiunii Mamaia, scrie News.ro.

peste4

Controlul a fost făcut în urma sesizărilor de la mai mulţi turişti care au reclamat că s-au simţit rău după ce au luat masa la o terasă din nordul staţiunii Mamaia, arată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). 

„Comisarii au descoperit că o serie de alimentele erau depozitate necorespunzător, fără elemente de identificare şi caracterizare, motiv pentru care nu s-a putut stabili data durabilităţii minimale sau data limită de consum. Modul de păstrare a acestora era impropriu, graficele de temperaturi lipseau, nu existau probe ale preparatelor din meniu”, mai arată sursa citată.

peste5

În urma verificărilor, 65 de kilograme de peste despre care inspectorii susţin că erau improprii consumului uman, alaturi de alte alimente alterate au fost ridicate pentru distrugere. În plus, în timpul controlului s-a constatat că operatorul economic nu avea autorizaţie de funcţionare.

Inspectorii au aplicat o sancţiune contravenţională de 15.000 de lei şi au dispus oprirea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri