Gabriel Oprea: Pensiile militare nu sunt speciale și nici privilegii

Data publicării:
gabriel oprea-resized-mfax-1

„Am fost și rămân un susținător al intereselor legitime ale militarilor români, ale polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și ale tuturor funcționarilor cu statut special care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru români și pentru România. În cazul acestor oameni nu este vorba de pensii speciale sau de privilegii, ci de recunoașterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și își slujesc țara sub jurământ”, a spus Oprea, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), scrie Agerpres.  

Potrivit acestuia, așa se întâmplă în fiecare stat NATO, iar România are obligația de a-și trata militarii cu aceeași onoare și recunoștință. Oprea a menționat că Legea pensiilor militare adoptată în Guvern este o măsură reparatorie și necesară pentru cei care își dedică viața și cariera domeniului securității naționale.

O carieră militară înseamnă foarte multe constrângeri și privațiuni, pe care alte profesii nu le au. Pentru cei care muncesc zeci de ani în acest sistem suntem obligați să asigurăm o pensie demnă. Pentru concretizarea acestui proiect de lege, am colaborat foarte bine cu șefii instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”, a explicat Oprea. El a spus că la proiect au lucrat specialiști din aceste instituții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri