Gabriela Firea: Cine poate să stea acasă, cel puțin până la prânz

Data actualizării: Data publicării:
170106__VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_30_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei a declarat că în București se circulă în condiții de iarnă, dar că liniile RATB au fost suplimentate și sunt funcționale. De asemenea, Gabriela Firea i-a îndemnat pe cei care nu trebuie să iasă din casă în mod obligatoriu să stea acasă cel puțin până la ora prânzului. 

„Liniile RATB sunt funcţionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face faţă. La 11.oo specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge până la prânz. Bucureștiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Dacă nu trebuie să ajungă urgent oriunde să renunţe la calătorie măcar până la prânz, pentru că atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci si pe secundare. În sectorul 5 a fost o situație mai dificilă. Acoperișul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit. Am luat măsuri. S-a împrejmuit zona, s-a oprit circulaţia - am avut două linii deviate. Nu e pericol”, a spus Gabriela Firea. 

Primarul a adăugat că decizia de a închide școlile a fost una „înțeleaptă”. 

„Soluţia închiderii şcolilor a fost una înteleaptă, chiar dacă au fost nemulţumiri. Sunt peste 250 de mii de elevi. Vă imaginaţi ce ar fi însemnat deplasarea”, a spus Firea.

Gabriela Firea a precizat că nu se vor putea debloca toate străzile laterale. Primarul a mai spus că toate Unităţile de Primiri Urgenţe ale celor 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei sunt deschise.

„De la 22.oo ninge abundent. Ninsoarea nu se va opri. Intervenţia va continua toată ziua şi mâine. Nu se vor putea debloca toate lateralele. Suntem în comandament de iarnă. Acționăm cu celeritate. Toate unitățile de primiri urgențe sunt funcţionale”, a spus primarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri