Gabriela Firea: Programul maşinilor care ridică gunoiul va fi modificat ca să nu mai încurce traficul la orele de vârf

Data publicării:
rebu

 

FOTO Facebook

Edilul Capitalei a declarat că a identificat, împreună cu primarii de sector, o serie de probleme comune pentru care vor să găsească soluţii, una dintre ele vizând maşinile de la salubritate care încurcă traficul la orele de vârf.

"Trebuie să existe un program predictibil pentru a nu îngreuna traficul. Am stabilit să creionăm un program al acestor maşini astfel încât să nu deranjeze nici somnul bucureştenilor, dar nici traficul", a spus Firea.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a precizat că aceste maşini trebuie să lucreze toată ziua, dar programul lor de colectare va fi regândit, astfel încât să fie evitate zonele aglomerate la orele de vàrf.

Celelalte probleme comune identificate vizează coordonarea reparaţiilor, astfel încât cei de la utilităţi să intervină în acelaşi timp, nu succesiv, asigurarea dezinsecţiei şi dezinfecţiei în regim de urgenţă pentru toată Capitala, asigurarea tratamentului pentru copaci/arbori, construirea de piste pentru biciclişti, pentru acest lucru primăriile de sector trebuind să identifice zonele şi iluminatul public, în acest sens urmând să se solicite Luxten să numească câte un responsabil pentru fiecare sector.

Problema parcărilor, dar şi semaforizarea inteligentă pentru fluidizarea traficului, au fost introduse şi ele pe lista comună a Primăriei Generale şi a celor de sector.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri