Gabriela Firea: Voi înfiinţa câte un teatru în fiecare sector al Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea digi km0

Cultura primeşte promisiuni de la Primarul Capitalei. Câte un teatru nou în fiecare sector şi locuinţe pentru actorii şi artiştii tineri. Planurile Gabrielei Firea trebuie să obţină însă votul consilierilor generali şi, mai important, buget.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Acum suntem în proces de identificare a unor locaţii care trebuie consolidate, reparate, reamenajate. Iar acolo unde chiar nu există nicio astfel de sală se va demara construirea de la zero.”

Rămâne de văzut cum vor putea fi realizate planurile primarului general: bugetul pentru cultură a fost anul acesta 390 de milioane de lei, din care teatrele au primit 160 de milioane.

Maia Morgenstern: „Acum e o încercare. Urma va vorbi. Cum se vor fi realizat toate lucururile acestea. Asta e important până la urmă, însă dorinţa de a construi ceva o iau ca pe o promisiune.”

Primarul General nu se opreşte cu promisiunile. Vrea şi un teatru al dramaturgilor români contemporani, plătit din banii municipalităţii.

Gabriela Firea: „Pentru anul viitor un minim de 50% în plus la bugetul actual al Culturii să fie alocat pentru toate evenimentele culturale care se vor desfăşura în Capitală.”

Gabriela Firea a mai promis şi transport gratuit pentru elevii şi studenţii care merg la teatre şi muzee plus deblocarea a 200 de posturi pentru actori şi personal tehnic la instituţii de cultură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri