Ghiță, porcul de Crăciun de 600 de kilograme

Data publicării:
ghita porcu

Titlul pentru cel mai mare porc de Crăciun merge, anul acesta, într-o comună din Mehedinţi. Animalul are şase sute de kilograme şi o lungime de peste doi metri. Pentru asta, proprietarul a cheltuit lunar, timp de 2 ani, chiar şi peste 2000 de lei.

Traian Băloi are 72 de ani şi este de meserie agronom. Creşte animale de când se ştie, dar spune că niciodată nu a avut un porc atât de mare în gospodărie.

Am discutat cu cineva care-i de meserie şi spune că muşchiul împreună cu ceafa să aibă în jur de 30 de kg”, spune Traian Băloi, fermier.

Ca să atingă aceste dimensiuni impresionante, Ghiţă a avut parte zilnic de un meniu special. Mănâncă trei tipuri de tărâţe, boabe din magazia gospodarului, dar şi câteva pâini, în fiecare zi.

Despre porcul de 600 de kilograme vorbeşte tot satul. Chiar şi veterinarii se miră de dimensiunile lui.

Iată ce părere au vecinii:

„Orice gospodar îşi doreşte să aibă un purcel aşa mare”.

„A avut mai mulţi porci, dar ăsta e singurul exemplar aşa mare şi frumos”.

„De când practic meseria de tehnician veterinar pe raza comunei , nu (am văzut n.r.), aşa porc mare, nu”, spune Ilinca Duţă, tehnician veterinar, Malovăţ.

Chiar dacă s-a ataşat de animal, fermierul îl va sacrifica totuşi de Ignat, conform tradiţiei. În gospodăria omului rămân însă alţi 60 de porci, printre care şi trei vietnamezi, care vor fi puşi la îngrăşat pentru anul viitor. Fermierul se mândreşte si cu un taur, de aceeaşi vârstă cu „Ghiţă" care cântăreşte acum peste o tonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri