Gorghiu: Îi cer lui Ponta ca, după ce a dublat alocaţiile pe Twitter, să o facă şi în viaţa reală

Data publicării:
alina gorghiu mediafax

Foto: Mediafax

Gorghiu a arătat că i se pare „de toată jena” schimbul de replici pe care premierul Ponta l-a făcut, zilele acestea, pe tema măririi alocaţiilor copiilor.

Parcă se reia întreaga campanie de minciuni din campania electorală din noiembrie 2014, atunci era vorba de pensii, acum de alocaţii. Vreau să le spun tuturor, şi să înţeleagă toţi pesediştii, de la Ponta în jos, faptul că în România, alocaţia pentru copii nu a mai fost actualizată de şapte ani de zile şi se situează sub media europeană, care este la 100 de euro”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a dat şi exemple privind cuantumul alocaţiei în ţări europene, arătând că în Italia, aceasta ajunge la 122 euro, iar în Ungaria, ţară ex-comunistă, este de 63 de euro, lunar, şi de 101 euro, pentru copii cu dizabilităţi. Ea a mai spus că până şi Bulgaria are alocaţia pentru copii mai mare, ajungând la 13 euro, deşi salariul, la bulgari, nu este mai mare ca în România.

Cei 42 de lei alocaţi copiilor din România înseamnă mai puţin de zece euro. Ponta spunea că nu există alocaţie sub 84 de lei. Nu mai vreau să fac demonstraţii, dar mă obligă premierul”, a declarat Alina Gorghiu, arătând un fluturaş cu alocaţia în cuantum de 42 de lei.

Ea i-a transmis premierului Victor Ponta că, dacă deja a mărit „pe Twitter alocaţiile, de alaltăieri, îl roagă să facă acest lucru şi în viaţa reală”.

Gorghiu i-a solicitat premierului să formalizeze dublarea alocaţiilor, din mediul virtual, printr-un proiect de lege, arătând că există în Parlament un proiect al PNL, respins de Senat şi care a ajuns în Camera Deputaţilor.

Dacă simte nevoia să urgenteze, sunt absolut convinsă că măreaţa statistică, în privinţa Ordonanţelor de Urgenţă ale Guvernului, nu va fi stricată de o ordonanţă de urgenţă în care să mărească aceste alocaţii”, a mai spus Gorghiu, precizând că poate face acest lucru inclusiv într-o zi de duminică.

Dacă crede că este o zi în care nu vrea să deranjeze poporul român cu anunţuri, aşa cum a făcut în cazul demisiei lui Vâlcov, îl anunţ că aşteptăm cu interes inclusiv ziua de duminică să facă acest anunţ”, a afirmat copreşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri