GORJ. Bani pentru biserici în loc de canalizare și drum

Data publicării:
biserica Gorj

Ani buni au aşteptat preoţii şi primarii din Gorj un răspuns la cererile lor de sprijin financiar. Acum banii au venit, doar că, în unele cazuri, lucrările au început deja. Este cazul bisericii din Roşia de Amaradia, acolo unde primarul a depus o cerere pentru a primi bani de la Consiliul Judeţean în urmă cu trei ani, când biserica a început să se dărâme. A primit 5.000 de lei abia acum.

Ne doream ca sprijinul să fie atunci când trebuia, să fie consistent, noi ne-am chinuit de câţiva ani buni să facem rost de bani pentru reabilitarea bisericii şi iată, cu forţe proprii, am reuşit să finalizăm”, a spus Liviu Cotojman, primarul satului Roşia de Amaradia.

Era într-un stadiu foarte rău, era foarte crapată, deteriorată. Cu ajutorul localnicilor şi cu ajutorul primăriei şi Ministerului Cultelor s-a ajuns sa finalizăm lucrările”, a explicat el.

Banii veniţi nu i-au mulţumit însă pe localnici. Mulţi cred că viaţa satului nu înseamnă doar biserica şi spun că priorităţile ar trebui să fie altele. Se plâng că nu au drumuri asfaltate sau canalizare şi, mai grav, unii nici măcar nu primesc banii care li se cuvin ca însoţitori ai persoanelor cu handicap.

Deocamdată biserica...şi biserica, dar pe primul loc bolnavii. Am caz foarte grav în casă, un copil paralizat, am nevoie de ei, am pensia mică”, a spus o localnică.

Au fost depuse în total 26 de cereri. Din cele 26, 21 au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi la 16 au fost acordaţi bani. (Reporter: Puteaţi să-i daţi mai devreme?) Nu, s-a făcut prin hotărâre de Consiliu Judeţean atunci când s-a finalizat termenul de depunere a solicitărilor”, a explicat Oana Paloş, purtător de cuvânt CJ Gorj.

Consilierii judeţeni ai opoziţiei au votat împotriva acestui proiect de impărţire a banilor.

Am votat împotriva acestui proiect, deoarece aceşti bani au fost bugetaţi la începutul anului şi nu şi-au găsit alt moment să-l atribuie decât acum, înaintea campaniei electorale, scopul fiind de a cumpăra voturi prin intermediul bisericii”, a declarat Dan Vîlceanu, consilier judeţean.

Primarii aşteaptă acum banii de la rectificarea bugetară pentru a rezolva problemele reale ale comunităţilor pe care le conduc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri