Gradiniţa din dispensar. 24 de copii se joacă şi mănâncă într-un spaţiu de 30 de metri pătraţi

Data publicării:
gradinita copii spate

Prichindeii plini de viaţă se joacă, mănâncă şi învaţă într-o cămăruţă cât o garsonieră de confort doi.

Ne dorim un spaţiu mai mare. Sperăm să reuşim să facem o altă grădiniţă. Tot în această clasă am amenajat un spaţiu unde este locul de joacă”, a spus Mihaela Chelaru, directorul Grădiniţei cu Program Normal Cerchezu.

Părinţii nu sunt mulţumiţi de condiţii, dar nici acasă nu-i pot ţine pe cei mici. Clădirea în care a funcţionat grădiniţa anterior şi în care au învăţat aproape mulţi oameni din sat a fost construită prin anii '60.

Vechea grădiniţă a ajuns o ruină. Mai are puţin şi cade cu totul. Beciul se continuă pe sub jumătate din clădire. În urmă cu opt ani s-a surpat, drept urmare pereţii s-au deplasat în zona sălii de mese a copiilor.

Primarul speră că va obţine finanţare de la Banca Mondială pentru o nouă grădiniţă. A depus un proiect în urmă cu mai mulţi ani, dar deocamdată nu a avut succes.

„Anul ăsta văd că s-a reluat, dar au expirat avizele, autorizaţia de construire”, a spus Ion Constantinescu, primarul comunei Cerchezu. Pentru construcţia unei noi grădiniţe ar fi nevoie de 100.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri