Gunoiul, motiv de dispută în Sectorul 4 între Primărie și REBU

Data publicării:
gunoi

Dispută în Sectorul 4 între Primărie şi firma de salubrizare, care dă semne că nu îşi respectă până la capăt contractul care mai e valabil pentru doar câteva zile. Primăria spune că operatorul de salubritate și-a retras deja mai multe tomberoane şi pune astfel în pericol sănătatea a 300.000 de locuitori. Tocmai de aceea, primarul vrea să instituie stare de alertă. În plus, el spune că a primit amenințări.

Contractul REBU expiră la 10 aprilie, iar de la 11 aprilie ar trebui ca un alt operator de salubrizare să preia operațiunile.

Pur și simplu iau tomberoanele din gospodăriile oamenilor, parte din gunoi îl aruncă pe jos, deja avem în sectorul 4 destul de multe puncte în care se întâmplă acest lucru, iar programele de salubrizare stradală nu le respectă conform contractului”, a acuzat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, la Digi24.

El a precizat că din această cauză a convocat pentru a doua oară în 24 de ore comitetul local pentru situații de urgență. „Încă de ieri cea mai mare parte din recipienţii ridicaţi de operatorul economic i-am înlocuit. Operatorul de salubrizare care îşi va începe activitatea de luni are în dotare şi aşa ceva şi e normal la început să monteze mai devreme aceşti recipienți”, a spus primarul Băluță.

El a explicat că după 20 de ani, contractul de salubrizare cu REBU a expirat și ca atare Primăria Sectorului 4 a scos la licitație un nou contract. Câștigătorul va fi desemnat definitiv în trei-patru luni, a estimat primarul, iar până atunci de salubrizarea sectorului se va ocupa ADP Sector 4.

„Nu știu dacă are sau nu are legătură cu acest lucru, dar în ultimele săptămâni am primit amenințări cu moartea, la adresa familiei mele, la adresa mea personal. Toate aceste lucruri sunt reclamate la Poliție”, a spus Băluță, care a menționat inclusiv o amenințare de răpire a copilului și a precizat că aceste amenințări s-au intensificat în ultima lună.

Ce spune REBU

Reprezentanţii societăţii REBU spun că de luni nu vor mai ridica gunoiul din sectorul patru. Iată declaraţia directorului companiei,  Florin Cepănariu: „Contractul societăţii REBU exprira în 10 ianuarie urmând să asigurăm continuarea acestui serviciu, continuitate necesară pentru ca autoritatea publică locală să poată implementa noul sistem de salubrizare pe care îl doresc. În 10 aprilie REBU încetează complet în sectorul 4.  Am început deja retragerea unor mijloace fixe de pe vatra sectorului 4.

Împreună cu ADP sector 4, începând de astăzi, noi retragem pubele, dânşii poziţionează pubele, dau pubele în comodat la populaţie. Restul mijloacelor fixe de natura obiectelor de investar le vom retrage după data de 10.

Totodată, pentru că am pierdut activitatea acestui sector am disponibilizat peste 450 de persoane”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri