Guvern: Bursele medicilor rezidenţi vor fi plătite în continuare la nivelul de 670 de lei lunar

Data publicării:
NHS Healthcare Organisation Looks To The Future
Foto; Guliver / GettyImages

Bursele pentru medicii rezidenţi, în cuantum lunar de 670 de lei, se vor plăti în continuare, după ce Executivul a adoptat o ordonanţă în acest sens, în şedinţa de joi.

NHS Healthcare Organisation Looks To The Future
BFOTO: Getty Images

Potrivit Executivului, bursa de rezidenţiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/solda de funcţie la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Plata lunară a bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sănătăţii, pentru unităţile sanitare de stat din subordinea sa şi pentru unităţile sanitare de stat din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, pentru rezidenţii din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, luni, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ca până la şedinţa de Guvern de joi să găsească o soluţie cu privire la bursele medicilor rezidenţi, existând posibilitatea să se emită o ordonanţă de urgenţă pentru ca acestea să fie plătite sau să se convoace inclusiv o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri