Guvernul nu renunță la alocațiile diferențiate. Rovana Plumb: Spre sfârșitul anului vom prezenta proiectul

Data publicării:
rovana oficiala fb

„Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat. Fie în funcție de veniturile părinţilor, fie în funcție de vârsta copilului. Deocamdată lucrăm la pachet, pe măsură ce va fi aproape de finalizare, va intra şi în dezbatere publică în așa fel încât sistemul de asistență socială să ţintească pe nevoile copilului şi familiei. Deocamdată suntem pe la mijloc. Un orizont ar fi septembrie, octombrie”, a declarat Rovana Plumb.

Premierul Victor Ponta vrea alocații în funcție de venitul părinților

„Nu există posibilitatea ca unii să primească mai mult și alții să nu mai primească deloc. Noi am mărit cu încă 42 de lei alocația pentru 500.000 de copii care vin din familii defavorizate. Ei voi primi, pe lângă cei 84 de lei, 42 de lei în plus. Nu există posibilitatea ca un copil să nu primească alocaţie”, a completat ministrul Muncii.

Dublarea alocației pentru copii, promulgată

În intervenția la Digi24, Rovana Plumb a vorbit și despre efortul bugetar pe care îl reprezintă dublarea alocației pentru copii, de la 42 la 84 de lei.

„Legea intră în vigoare la trei zile de la publicare. Începând cu luna iunie, cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocaţia de 84 de lei o vor primi părinţii începând cu luna iunie, plata se face în iulie, deoarece așa funcționează sistemul. Vorbim de cea mai consistentă măsură prinvind mărirea alocaţiilor luată în timpul unui guvern, impactul bugetar este 900 de milioane de lei până la sfârșitul anului. Pe un an va fi de 1,8 miliarde de lei. Pentu anul ăsta, cu Ministerul de Finanţe, vom putea suporta dublarea alocaţiilor pentru că avem o creştere economică. Există resurse, da, s-au identificat şi putem asigura dublarea alocaţiilor începând cu luna iunie”, a declarat ministrul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri