Haos la Primăria Slatina, după arestarea la domiciliu a primarului

Data publicării:
primaria slatina

Toţi cei 65 de poliţişti locali din Slatina au ieşit în stradă să-şi ceară drepturile după ce primarul Minel Prina a fost arestat la domiciliu. Oamenii se plâng că n-au mai primit niciun leu de la începutul anului pentru norma de hrană şi că în ultimii patru ani, din puţinii bani primiţi, au fost nevoiţi să-şi cumpere singuri hainele de serviciu. Acum, oamenii fac legătura între lipsa banilor şi acuzaţiile care i se aduc primarului.

„În jur de 2000 de lei ar costa un echipament complet. Reprezintă o ţinută de protecţie în primul rând, nu o ţinută de stradă. Dacă nu ai o ţinută adecvată, nu poţi ieşi pe stradă să opreşti maşini”, spune un poliţist.

„S-a dat o ordonanţă de guvern anul trecut în octombrie, începând cu 1 ianuarie 2015 poliţia locală să beneficieze de norma de hrană. Nu s-a aprobat nicio hotărâre”, se plânge un alt poliţist local.

Conducerea Poliţiei Locale Slatina confirmă nepăsarea Primăriei. „În fiecare raport, conducerea poliţiei locale, în speţă eu, solicit bani pentru achiziţionarea de echipament”, a declarat Adrian Pop, şeful Poliţiei Locale Slatina.

Deocamdată, nimeni nu pare să ştie cine trebuie să conducă Primăria din Slatina, deşi legea e clară.

„În condiţiile în care nu există o persoană desemnată de către primar, prerogativele pe care acesta le are vor fi preluate de persoanele publice imediat urmatoare ca şi ierarhie, deci viceprimarii”, a explicat avocatul Claudiu Ignat.

Legea pare să fie însă punctul slab al viceprimarului din Slatina. Întrebat cine conduce în prezent primăria, viceprimarul Cristi Bircea a răspuns: „În prezent nu avem o dispoziţie”.

Primarul Slatinei, Minel Prina, a fost arestat la domiciliu, acuzat de trafic de influenţă, evaziune şi spălare de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri