Horia Tecău a făcut o donaţie de 18.000 de euro Spitalului Județean Constanța

Data publicării:
Horia Tecau Livia Fratiman - Sef Sectie Neonatologie Gabriela Alexandrescu - Presedinte Executiv Salvati Copiii

Horia Tecău a dovedit, încă odată, că are un suflet mare şi nu ezită să sară în ajutorul celor care au nevoie de ajutori.

Am fost emoţionat când am văzut micuţii născuţi prematur, cât de mici şi fragili sunt... Observ cât de mare nevoie au de aceste echipamente. Sunt fericit că pot să ajut”, a spus Horia Tecău.

Specialişti spun şi ei că aparatul donat de marele tenisemn este vital pentru bebeluşii născuţi prematur care se luptă pentru viaţa lor.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte Fundaţia Salvaţi Copiii: „În zona de sud-est a ţării, mortalitatea infantilă este foarte mare. Dacă media pe ţară este de 8,8 la mie, aici, în judeţul Constanţa, e de 11,9 la mie.”

Dan Căpăţînă, manager SCJU Constanţa: „Spitalul Judeţean Constanţa primeşte şi din aria de responsabilitate copii, inclusiv din Tulcea şi judeţele limitrofe, ceea ce, evident, ne încarcă activitatea de unde şi acest procent nedorit de mare de mortalitate infantilă.”

Secţia de Terapie Intensivă Neonatologie are, în prezent, cinci astfel de aparate şi ar mai avea nevoie de încă unul.

Livia Frăţiman, şef Secţia Neonatologie: „Atât de important încât să facă diferenţa dintre o viaţă şi o moarte!”

Tenismenul spune că astfel a vrut să îşi arate recunoştinţa pentru tot ce a primit în viaţă.

„Sunt foarte norocos pentru că am crescut sănătos, am avut parte de o educaţie bună, am avut parte de specialişti în jurul meu care m-au ajutat să ajung la acest nivel. Aceşti bebeluşi au nevoie cel mai mult de o şansă în această viaţă”, a spus Horia Tecău.

Aparatul donat de Horia Tecău valorează 18.000 de euro şi poate prelua funcţia respiratorie a bebeluşului în procent de până la sută la sută. România ocupă locul întâi la nivelul Uniunii Europene în nefericitul clasament al numărului de copiii prematuri care mor înainte de a împlini un an.

Horia Tecău s-a întors în țară. „La Wimbledon s-a produs schimbarea”

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat Turneul Campionilor de la Londra

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri