Hotelul de Gheață va fi gata de Crăciun

Data publicării:
hotelul

La Bâlea Lac, se lucrează intens la construirea tradiţionalului de acum hotel de gheaţă. Muncitorii se grăbesc să termine construcţia înainte de Crăciun. O cameră costă 500 de lei pe noapte, dar să nu vă faceţi planuri, nu mai sunt locuri libere de sărbători.

La peste 2.000 de metri altitudine, temperaturile rar urcă în această perioadă peste limita îngheţului. Este vremea ideală pentru contruirea hotelului de gheaţă.

Aici suntem pe lacul glaciar de la Bâlea, care a înghețat și a format un strat solid de 70 de centimetri. De aici se taie blocurile de gheață, care vor servi drept cărămizi pentru zidurile viitorului hotel.

Fiecare bloc de gheață cântărește între 50 și 70 de kilograme. Turiștii sunt încântaţi mai ales că unii dintre ei văd rar zăpada

„Este foarte frumos și suntem fericiți că suntem aici. Nu am mai văzut niciodată o telecabină,” spune un turist.

Pentru mine e foarte interesant, pentru că vin Canaria, din Tenerife și acolo zăpadă și telecabină... Sunt curios. Nu știam că aici se construiește un iglu,” adaugă altul.

Dacă turiştii se distrează, muncitorii trag tare să ridice hotelul.

Blocurile de gheaţă se lipesc apoi cu apă şi zăpadă.

Cu apă cu zăpadă. Se întărește, exact cum zidești cu cărămidă,” explică un muncitor.

Oamenii muncesc în condiţii dificile. Vântul bate de multe ori cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră.

Dacă vremea nu se va încălzi și nici viscolul nu va opri lucrările, Hotelul de Gheață ar trebui să fie gata de Sărbători.

Am trecut deja de jumătate din construcție, au fost ridicate zidurile, a fost acoperită o parte din hotel. Sperăm noi să reușim să-l deschidem de Crăciun, așa cum ne-am propus, în Ajunul Crăciunului, mai exact în jurul datei de 22-23 decembrie,” precizează Lidia Bădilă, PR Hotelul de Gheaţă.

O cameră în Hotelul de Gheață costă 500 de lei, dar toate locurile sunt deja rezervate pentru Crăciun și Revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri