IAȘI. Eliberarea buletinelor poate dura până la 45 de zile

Data publicării:
koada

Florina are căsătoria planificată pe 23 august şi în ritmul actual de lucru de la Evidenţa Populaţiei ar rămâne nemăritată. 

Mă afectează pentru că trebuie să mă căsătoresc și ar trebui să îl fac la urgență și urgență nu există, trebuie să mergi în audiență și e mai complicat”, a spus Florina. 

Într-o situație dificilă este și Cornelia. Lucrează în Italia și are la dispoziție doar două săptămâni să își schimbe cartea de identitate şi să revină la serviciu. În plus, nici actele celor doi copii nu pot fi schimbate fără buletinul Corneliei. 

Trebuie să îl iau pe el în spațiu și am și fetița mică la care trebuie să îi schimb pașaportul și fără buletinul meu nu se poate face nimic. Acum trebuie să aștept, între timp mie îmi expiră concediul. Nu știu ce o să facem, trebuie să ne rugăm la șefi”, a spus ea. 

„30 de zile au trecut deja, am venit și nu este gata și să vin peste încă 15 zile”, a mai spus o persoană care își așteaptă actul de identitate. 

Asta mi se pare puțin anormal să stai 30 de zile fără un act, doamne ferește se întâmplă un accident”, a adăugat încă o persoană căreia i-a expirat buletinul. 

Angajații Serviciului de Evidență a Persoanelor spun că şi pentru ei este destul de greu. 

S-a modificat total aplicația de actualizare a datelor persoanle și implicit a aplicației care tipărește cărțile de identitate, sunt sincope tehnice inerente”, a spus Marius Bodoga, directorul DLEP Iași. 

Problemele sunt departe de a putea fi rezolvate în următoarele două luni, aşa că locuitorii din Iaşi sunt sfătuiţi să depună actele pentru schimbarea cărţii de identitate cu șase luni înainte de expirarea documentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri