Ieșenii își riscă viața în fiecare zi traversând pe o pasarelă cu structura ruginită

Data publicării:
pasarela

Ia uite, le simți la picior! Într-o parte sunt prinse și într-o parte, nu! Deci se simte și nu numai asta, dar e și zgomotul ăsta. Uitați, uitați ce distanță este între! Uitați și acolo și aici!”, spune o femeie în timp ce traversează pasarela. Cei care traversează zilnic pasarela se tem de fiecare dată când urcă pe ea. Podul care trece peste liniile de cale ferată scârţâie din toate încheieturile. „Scândurile care sunt puse, joacă și au și o distanță între ele și este pericol.”mai spune femeia.

Structura din metal este ruginită, dar cea mai mare problemă o reprezintă scândurile de lemn care au putrezit.

Femeie: Când aud scândurile astea cum zdrobesc sub picioare... cel puțin noaptea, e groaznic!

Bărbat: Cam ți-e teamă câteodată când vezi că se mișcă, nu știi - e prinsă, nu e prinsă.

Bărbat: Nu prea arată bine, că sunt găuri mai încolo și mai cad copii pe aici, că pe aici circulă copii, merg la școală.

Pasarela pietonală a trecut în 2010 în administrarea Primăriei, din cea a Regionalei de Căi Ferate. Primarul s-a angajat încă de atunci să facă reparații capitale. Până acum a reușit, însă, doar să înlocuiască câteva scânduri și să repare, parțial, instalația de iluminat.

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași: Am prins în bugetul pentru 2015 lucrări de reparații. Vom reface podina de traversare a respectivei pasarele și lucrăm la un proiect de reabilitare și modernizare în totalitate a acestei pasarele.

Pasarela pietonală a fost construită în 1938 și traversează 23 de linii de cale ferată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri