Iluminatul de sărbători, decis pe Facebook

Data publicării:
iluminat jurilovca sondaj primar eugen ion foto facebook 15 12 2015

Am vrut să-i implicăm şi pe oameni în deciziile primăriei”, spune primarul.

În trei zile, sondajul postat pe reţeaua de socializare a adunat aproape 100 de comentarii şi în jur de 200 de aprecieri. Asta în condiţiile în care în comună locuiesc peste 4.700 de oameni şi foarte puţini dintre ei au acces la mediul online.

Aveţi cum să intraţi, pentru că acolo s-a făcut sondajul? Nu, n-am cum, nu.

N-am, n-am, n-am, noi bătrânii cu Facebook-ul...dar cu copiii rezolvaţi mai degrabă!”, spun oamenii.

Primarul crede însă cu tărie că a ales cea mai bună metodă de se consulta cu localnicii cu privire la cheltuirea banilor publici.

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca: Sondajul ajunge la toţi cetăţenii, inclusiv cei mai vârstnici, care nu au un cont de Facebook? Acum, din experienţa noastră, ştim deja că cei mai tineri accesează cel mai mult aceste pagini, dar, bineînţeles, ei sunt şi cel mai bun curier, dacă pot spune aşa, către părinţi şi bunici.

Până acum, doar 2% din locuitorii comunei şi-au spus părerea, iar cei mai mulţi vor ca banii să fie cheltuiţi pentru montarea sistemului de încălzire centralizată în şcoli şi grădiniţe. Asta chiar dacă vor rămâne fără luminiţe de sărbători.

Bucuria copiilor este Crăciunul şi sărbătorile de iarnă. Dar ce se face când nu sunt bani pentru amândouă? Păi asta e, eu optez pentru grădiniţă.

Eu pentru copii, pentru grădiniţă”, spun oamenii.

Galina Teleucă, viceprimarul comunei Jurilovca: E ca într-o gospodărie. Oamenii într-adevăr au nevoie de multe lucruri, dar trebuie să le gândim pe priorităţi.

În prezent, cele şase şcoli şi grădiniţe din Jurilovca sunt încălzite cu sobe. Dacă oamenii vor alege ca banii pentru iluminatul festiv, adică 50.000 de lei, să fie folosiţi pentru încălzirea centralizată, atunci situaţia se va rezolva. Votul pe Facebook se încheie la sfârşitul săptămânii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri