Îmbrânceli între susținătorii și adversarii gazelor de șist la Băcești, în județul Vaslui

Data publicării:
imbranceli-2

Incidentele au avut loc în centrul comunei vasluiene Băcești, localitate unde Chevron vrea să instaleze sonde de explorare a gazelor de șist. Protestatarii au intrat în conflict cu susţinătorii investiţiei americane.

„Oamenii de aici au avut curajul să iasă în față să spună că nu vor gaze și că sunt amenințati de primar pentru situația lor sociala gravă”, a declarat George Silvestrovici, unul dintre organizatorii protestului.

Protestatarii au mărşăluit până în satul Păltiniș, acolo unde va fi instalată una dintre sonde.

„Avem pădure, avem pășune, avem apă curată care curge în toate puțurile și nu vrem să fie poluată de toata măscăria asta de Chevron”, declară un participant la miting.

Albinele sunt cele care mor primele. De aceea noi, apicultorii, am spus încă de la bun început pentru că trebuie să le apărăm. Cu dispariția albinelor vor dispărea alte 400 de specii de plante”, arată Sorin Popovici, președintele unei asociații de apicultori.

Activiștii de mediu au anunțat că și în zilele de 1 și 2 mai vor avea loc acțiuni de protest. Vor fi organizate marșuri și proteste în localitatea Pungești, unde au început deja lucrările de explorare a gazelor de șist.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri