Impozit pe albia râului. 60 de oameni plătesc taxe pentru terenuri care nu mai există

Data publicării:
mal surpat valcea

Anul trecut, în luna mai, Filofteia Dicu s-a trezit peste noapte ca nu mai are pământ în fata casei. Din cei peste 2.500 de metri pătrați de teren, apele i-au înghițit jumătate. Cu toate astea, femeia plătește în continuare 130 de lei impozit pentru un teren care nu mai există.

60 de oameni plătesc bani buni pe terenul peste care trece azi apa râului Topolog.

Lungimea tarlalei era de 110 metri din drumul județean până în marginea râului Topolog. Datorită distrugerilor provocate de ape au mai rămas sub 30 de metri”, spune Popa Vasile, inginer agricol.

Pentru un hectar de teren arabil plătesc 53 de lei, iar pentru un hectar teren forestier plătesc 15 lei, bani pe care noi îi încasăm, dar terenul nu se mai regăseşte|”, adaugă el.

Autoritățile locale au depus memorii la toate instituțiile abilitate pentru a găsi un cadru legal să îi scutească de la plata taxelor pe cei care au rămas fără aceste terenuri.

S-au făcut toate demersurile către toate instituţiile să vedem dacă putem ajuta oamenii cumva”, spune viceprimarul Lucian Măgureanu.

Lucrurile par să se fi blocat la Prefectură.

Cu acordul ministerelor se întorc documentele la Prefectură care le trece prin comisia judeţeană de fond funciar”, spune Mihai Cilibiu, consilier la Corpul de Control ANCPI.

Abia apoi, oficiul de cadastru poate reface planul localității. Deocamdată însă, reprezentanții Prefecturii nu au comentat situația.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri