În Bucureşti, doar unul din şase locuitori are bicicletă. Situaţia în restul ţării

Data publicării:
oameni pe biciclete mediafax-1

 

(FOTO - Mediafax)

Cele mai multe biciclete se găsesc în mediul rural, pentru 20% dintre locuitori satelor acestea fiind singurul mijloc de transport. Regiunile cu cei mai mulţi bicilişti sunt Banat - Crişana - Maramureş şi Muntenia, iar zonele cu cei mai puţini Bucureşti şi Dobrogea, potrivit datelor GfK.

"35% dintre locuitorii din mediul rural au o bicicletă în gospodărie, iar 32% au o maşină. În mediul urban, 21% dintre locuitori au o bicicletă în gospodărie, iar 43% o maşină", se arată în studiu.

Totodată, 30% dintre românii care au maşină sunt şi posesori de bicicletă, iar 2% din populație deține atât un scooter, cât şi o bicicletă.

Potrivit sursei citate, în România ultimilor ani s-au vândut mai multe biciclete noi decât maşini noi. Astfel, numai în 2012 vânzările de biciclete s-au ridicat la 380.000 de bucăți, în vreme ce automobile noi s-au cumpărat uşor sub 70.000. Acest lucru este explicabil în condițiile diferențelor de preț importante între cele două tipuri de vehicule la achiziționare şi în întreținere, dar şi semnificația pentru posesor, notează raportul.

Datele au fost culese în luna iunie şi fac parte din studiul sindicalizat Cars & Drivers, realizat lunar de GfK. Eşantionul este reprezentativ pentru populația cu vârsta de minim 15 ani, cu o marjă de eroare de 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri