În frig, la început de an. Avarie RADET în Drumul Taberei

Data publicării:
barometru radet - captura

ACTUALIZARE 18:00  În urmă cu puţin timp, RADET a anunţat că avaria din Drumul Taberei a fost remediată. Va mai dura, însă, câteva ore până când locuitorii din zona afectată vor avea apă caldă şi căldură la parametri optimi.  


Elena Ciulei, locatar: „Aici este apa rece. Asta ar curge. Dar aici este apa caldă. Nu curge! De la ora şase dimineaţa, astăzi iar s-a oprit apa caldă. Şi atât. Iar la aragaz, v-am spus, dau drumul la focuri. Mai dau drumul la cuptor, mai pun tabla asta. O mai las, mă intoxic niţel. Vezi Doamne, că mă încălzesc. Şi pe urmă mai opresc. Mai deschizi puţin geamul să se ducă gazele. Pe urmă iar, din nou.”

Locuitorii a sute de apartamente din cartierul Drumul Taberei au intrat în noul an cu frigul în oase. O avarie la reţeaua RADET îi lasă în a doua zi din 2016 fără apă caldă şi căldură.

Elena Ciulei, locatar: „E beton. De la un capăt la altul. Degeaba îl aerisesc eu aici, că dacă de aici nu porneşte, nu avem căldură. ”

Oamenii spun că temperatura din apartamente nu depăşeşte 18-19 grade, iar la noaptea va fi şi mai frig.

Elena Ciulei, locatar: „ Noaptea mă învelesc cu pilotă, cu plapumă, mi-o mai pun şi pe cealaltă pe mine. Îmi pun în cap halatul. Ce Dumnezeu! Doar sunt în Bucureşti, în capitală!

Locatarii au fost înstiinţaţi că nu vor avea apă caldă şi căldură până la miezul nopţii, însă când au cerut detalii, informaţiile au fost contradictorii sau au lipsit cu desăvârşire.

Telefon relații cu clienții: „Ne pare rău. Momentan, toţi operatorii noştri sunt ocupaţi. Pentru a vă păstra prioritatea, vă rugăm să rămâneţi la telefon.”

Locatar: „La unii până la nouă, alţii până la cinci. Nu spun adevărul.”

Supăraţi că trebuie să stea în frig deşi au facturile plătite la zi, cei afectaţi de avarie au făcut o sesizare către regia de termoficare, mai ales că e a doua întrerupere în două săptămâni.

Elisabeta Lăzăroiu, preşedintele asociaţiei de proprietari: „Mi s-a răspuns şi de la primărie, că şi acolo am sesizat, şi de la dumnealor, că sunt condiţii proaste şi că sunt avarii şi nu prea au bani şi aşa mai departe şi au scăldat-o. Bun. A venit acum a doua oară. Facem din nou sesizare la ei. Nu mi-au mai răspuns.”

Georgeta Ciucă, locatar: „Pentru toate treburile astea noi băgăm nişte bani în buzunarele lor. Şi atunci, dacă dai nişte bani şi NU comentezi, înţelegi să ai şi nişte condiţii optime. Dacă nu le am... păi să nu îşi ia nici ei salariile. Mie aşa mi se pare echitabil: eu nu am, nu ai nici tu!”

Din totalul de 4000 de kilometri de reţea de termoficare, RADET a reuşit să modernizeze doar un sfert. Multe dintre conducte au şi peste 50 de ani vechime. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri