În seara tragediei, un fost agent de pază al clubului încuraja rudele victimelor la Spitalul Floreasca

Data publicării:
agent2

Alături de ei a fost şi agentul de pază care în noaptea tragediei, a mers la Spitalul Floreasca pentru a fi alături de victime şi rudele lor. Este bărbatul în geacă reflectorizantă surpins de camere în timp ce îi îmbrăţişa pe răniţi. Încă vizibil afectat, a fost în fruntea marşului.

Andrei Irode a lucrat, până nu de mult, în club, ca bodyguard, şi îşi făcuse mulţi prieteni printre clienţii fideli. În seara tragediei, a mers la spitale, s-a interesat de cei răniţi şi a încercat să consoleze familiile şi prietenii victimelor.

S-a întors la locul tragediei, alături de miile de oameni care au adus un omagiu victimelor.

Eram de serviciu într-un alt club când am primit un telefon în care mi s-a solicitat ajutorul din partea unui bun prieten al meu. Mi-a zis că arde și se auzeau țipete. Mi-am dat seama când am auzit sirene prin tot orașul că ceva se întâmplă. Și nu am știut ce să fac decât să mă urc în mașină și să ajung aici la club. Există niște norme de securitate la incendiu. Ne-am pus problema că e ceva în neregulă, dar nu e vorba doar de acest club. Sunt în general probleme în astfel de locații. Nu e singura”, spune Andrei Irode, fost bodyguard la clubul Colectiv.

La spitalele din Bucureşti sunt internate peste 140 de persoane. Mama unei tinere îşi aduce aminte cu groază clipele în care a fost anunţată că fiica ei a fost rănită în incendiu.

„Am fost sunată la 12:30 de o asistentă. Mi s-a zis cu calm că fata mea e în spital pentru că a fost la o manifestare unde a fost explozie. Este stabilă. Inițial am crezut că e o farsă. Nu am dat drumul la TV. Apoi mi-am dat seama că e real. Am revenit cu un telefon şi mi-a zis ce s-a intâmplat”, povestește Alina Popescu, mama unei rănite.

Mi-a zis că aşa a fost să fie. A venit la invitaţia unor prieteni, a căzut. Când s-a ridicat aerul era irespirabil şi a încercat să se târască spre ieşire. A fost călcată, are arsuri pe spate, mâini, părul.

Mi-am zis, Doamne puteam să fiu în locul părinţilor care şi-au pierdut copiii. Dumnezeu a avut un ochi asupra ei.

În noaptea tragediei, în clubul Colectiv se aflau aproape 500 de oameni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri