Indicatoarele rutiere care încurcă şoferii. Cinci panouri greşite, în centrul Iaşiului

Data publicării:
iasi panouri

Pe o distanţă de doar câteva sute de metri, cinci indicatoare rutiere greşite sunt capcane în serie pentru şoferii care nu cunosc zona şi se lasă ghidaţi de ele.

Șoferii care trec prin Iași și vor să ajungă în Vaslui sunt mai degrabă încurcați decât ajutați de panourile rutiere. Oamenii sunt îndrumați să meargă pe drumul național 15D care nici măcar nu trece prin județul Iași.

Acesta leagă municipiul Piatra Neamț de județul Vaslui. Acesta nu este singurul exemplu.

Un alt indicator montat în centrul Iaşiului, îi îndrumă pe șoferi să meargă pe drumul național 282 dacă vor să ajungă în comuna Movileni. Problema este că drumul nu există. La câteva sute de metri mai încolo, un alt indicator arată că drumul județean 242 duce în localitatea Movileni. Surpriză! Nici acest drum nu duce acolo unde ne spune indicatorul.

Întrebaţi despre aceste panouri derutante, reprezentanții Primăriei Iaşi, cei care le-au comandat şi le-au plătit, spun că nu este treaba lor să verifice dacă sunt sau nu corecte.

"Noi, în cadrul comisie de circulație, am decis locația, amplasamentul unde să fie montate aceste indicatoare rutiere, dar nu suntem responsabili și de ceea ce se scrie pe panourile respective. Responsabilă este firma care are acreditări de la Ministerul Transporturilor în acest sens", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Firma care a câștigat licitația este însă în faliment, iar reprezentanţii ei nu au fost de găsit. Nici această situaţie nu pare să-i deranjeze pe cei de la primăria Iaşi, care au cerut exact firmei dispărute să remedieze erorile, pe propria cheltuială. Pentru fiecare panou rutier, autorităţile locale au cheltuit 180 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri