Înghesuială pe locurile de muncă oferite de o fabrică din Drobeta-Turnu Severin

Data publicării:
LocuridemuncaDrobeta

Peste 300 de persoane s-au prezentat de dimineață la sediul Agenției pentru Forța de Muncă Mehedinţi, în speranţa că vor fi angajaţi la fabrica ce va fi construită de o firmă din Portugalia. Printre doritori este şi Valentina Neagoe. În vârstă de 40 de ani, ea a lucrat ca economistă din 1998 până în 2012, când a rămas şomeră. De atunci a tot căutat să se angajeze şi, cu toate că a depus CV-uri la zeci de companii, nu a avut succes. Speră că acum va avea mai mult noroc.

Oferta nu există pentru studii superioare. Cred că e o gură de oxigen. Sper să îmi găsesc un loc de muncă”, spune Valentina Neagoe.

Un alt candiat este Robert Drăghici, aflat acum la început de drum. El speră să fie angajat ca inginer, chiar dacă deocamdat e doar student la mecanică în Drobeta-Turnu Severin.

Am venit cu noaptea în cap, de la ora opt, să îmi depun candidatura. Pentru orice post, sunt disponibil pentru orice”, spune Robert Draghici.

Cei mai mulți șomeri veniți la selecția portughezilor erau trecuți de vârsta a doua. Oamenii vor din răsputeri să prindă un loc de muncă și scot la bătaie orice atu în acest sens.

Portughezii ştiu exact profilul candidatului ideal.

„Cerințele noastre nu sunt foarte stricte. Adică o persoană pe calitate sau pe producție să aibă zece ani de experiență. Nu, de aceea am venit noi, pentru că știm cel mai bine ce avem nevoie”, explică Cristina Cîndea, director resurse umane al firmei din Portugalia.

Fabrica din Severin ar urma să angajeze aproximativ 1300 de persoane.

„În August se va pune prima mistrie la fabrică, în decembrie ar dori să o termine, iar primii 250 de angajați să înceapă efectiv din ianuarie”, spune Marius Screciu, viceprimarul din Drobeta-Turnu Severin.

Interesul este foarte mare. De săptămâna trecută, de când s-a aflat de această preselecție, s-au trimis foarte multe CV-uri”, spune Eva Clement-Gnandt, directorul AJOFM Mehedinți.

Mehedințiul este în topul județelor cu cel mai ridicat șomaj din țară, cu peste 11.500 de oameni înregistraţi fără loc de muncă luna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri