Înșelăciune online. A comandat cinci geci și a primit o veioză și două cutii goale

Data publicării:
tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Un bărbat din Vrancea a plătit 1500 de lei pentru cinci geci comandate de pe un site, iar când a ajuns coletul a avut o surpriză: primise o veioză și două cutii goale. Vrânceanul a făcut reclamație, iar polițiștii au reușit să-l prindă pe cel care l-a înșelat pe bărbat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, pe 8 noiembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Milcovul au fost sesizaţi cu privire la faptul că la data de 20 octombrie, un bărbat de 30 ani, din localitate, ar fi fost victima unei înşelăciuni prin intermediul unui site, notează News.ro.

Bărbatul a comandat de pe un site 5 geci. El a plătit pentru obiectele vestimentare 1500 de lei, adică 300 de lei pentru fiecare geacă. Numai că în momentul când a primit coletul şi l-a deschis, a descoperit că în locul gecilor avea o veioză ieftină şi două cutii goale.

Bărbatul a mers direct la autorităţi şi a reclamat ce s-a întâmplat.

„Poliţiştii au identificat la scurt timp, un bărbat, de 25 ani, din municipiul Oneşti, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal.Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să fie foarte atenţi atunci vând fac cumpărături online şi mai ales, atunci când nu comandă de pe un site de încredere, să nu achite contravaloarea bunurilor achiziţionate decît după ce conţinutul coletului este verificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri