Înșelăciuni în numele câinelui-erou Max

Data publicării:
max pe tanc

Mai multe false organizaţii au postat pe reţelele de socializare mesaje prin care anunţă că strâng bani pentru tratamentul ciobănescului german. Au mers atât de departe încât au publicat chiar şi conturi bancare. Cine vrea să îl ajute pe Max trebuie să ia legătura cu îngrijitoarea câinelui sau să doneze bani Asociaţiei „Nu mai eşti singur”.

Cei care au creat această pagină de Facebook spun că reprezintă o asociaţie care strânge bani pentru întreţinerea şi tratarea lui Max. Nimic mai fals, susţine îngrijitoarea ciobănescului german. Banii nu ajung la ea, nici la câinele care are nevoie de tratament de specialitate. „Cineva a creat acest site, nu le găsesc identitatea. Vor să facă o colectă pentru strângere de fonduri pentru Max. Nu sunt în regulă. Singurul este contul Asociaţiei "Nu mai eşti singur”, a spus Sorina Hanea.

Poliţiştii verifică acum acest caz şi îi îndeamnă pe toţi cei care vor să doneze bani să verifice foarte atent existenţa asociaţiei.

După mediatizarea poveştii lui Max, adevărata asociaţie care strânge bani pentru câine a primit, în 24 de ore, peste trei mii de lei. În plus, două clinici din Germania şi Statele Unite sunt dispuse să suporte o parte din costul medicamentelor. Între timp Max îşi continuă tratamentul zilnic care să îl scape de ghemul de viermi care îi înconjoară inima.

Când armata a renunţat la câinele Max pentru că e bolnav, militarul care l-a avut timp de 5 ani nu l-a putut adopta, aşa că ciobănescul este îngrijit temporar de o iubitoare de animale.

Soarta lui Max face înconjurul lumii. Ce scrie presa internațională

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri