Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 400.000 de euro în cinci zile

Data publicării:
inspectia muncii

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.276.300 de lei din care 770.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut șase propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 418 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 552.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 50 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 22 au fost în București. S-au dispus două sistări de activitate, una în județul Tulcea și una în județul Neamț. În patru județe a fost oprită activitatea pentru evitarea riscurilor și accidentărilor. Au fost sancționați 1.034 de angajatori în domeniu.

Depunem eforturi comune alături de colegii din inspectoratele teritoriale de muncă pentru identificarea resurselor umane și utilizarea lor pentru prevenire și acțiuni de control din domeniile de competență. Securitatea și sănătatea lucrătorilor, relațiile de muncă și supravegherea pieței sunt domeniile Inspecției Muncii în care ne-am propus creșterea gradului de performanță în aplicarea legii”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri