Investiție neterminată, bani pierduți

Data publicării:
campus scolar 1

Proiectul a fost început cu fonduri de la Guvern, însă banii au fost alocați parțial, astfel că totul s-a blocat, anul acesta s-a reluat finanțarea, dar cu fonduri europene. Ar fi trebuit să fie aici 10 garsoniere pentru profesori, o cantină și o sală de sport, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

În acest moment nu se ştie dacă pe viitor va fi găsită o sursă de finanţare pentru ca lucrările făcute în proporţie de 20%, să fie terminate.

Marius Ionescu, director tehnic Primăria Târgu Jiu: „S-a constatat că, până la sfârşitul anului, nu se pot realiza mai mult de 20% din valoarea proiectului iniţial. Pentru a nu deveni efectiv o povară pentru bugetul local, propunem rezilierea contractului de finanţare.”

Primăria Târgu Jiu trebuie să plătească acum din bugetul propriu lucrările deja făcute de constructor, în valoare de 1,6 milioane de lei şi să nu mai folosească banii europeni pe care trebuie să îi restituie.

Aurel Popescu, viceprimar Târgu Jiu: „Noi vom face plățile pentru lucrările care au fost efectuate, restul de bani nu vor mai fi folosiți, vor fi returnați, iar în ceea ce ne privește vom vedea în 2016 care sunt posibilitățile de atragere de fonduri pentru finalizarea investiției

Unii consilieri locali nu au fost de acord cu decizia luată .

Eduard Berca, consilier local: „Vom fi nevoiți să intrăm în conservare cu această investiție, alte cheltuieli care au mai fost făcute o dată și pentru care cineva la un moment dat trebuie să plătească, deci sunt cheltuieli repetate făcute fără cap .”

Lucrările sunt începute de 8 ani, atât la cantină, dar şi la garsonierele profesorilor. La sala de sport, nu.

Catalin Cojocaru, director adjunct Liceul Tehnologic Bârseşti: „Avem profesori care vin de la distanțe mari și puteau să stea aici să beneficieze de cazare. Vin şi de la graniţa cu Dolj şi de la graniţa cu Mehedinţi.”

Valoarea totală a campusului şcolar este de aproximativ 17 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri