Investiții de urgență în valoare de 450.000 de lei la Spitalul de Arsuri

Data publicării:
spitalul chirirgie plastica reparatorie arsuri bucuresti agerpres 7577330-1

Foto: Agerpres

Planul de investiții prevede igienizarea secției de terapie intensivă, înlocuirea ușilor de acces în ATI și în saloanele pentru pacienți cu uși glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii și a spațiilor de cazare, dotarea cu echipamente și mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI și săli de operație.

De asemenea, ministerul a alocat fonduri pentru angajarea unei firme care să se ocupe de igienizarea și dezinfectarea aparatelor de climatizare.

Va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog și va fi inclus în schema de personal un post de infecționist.

Planul ministerului prevede și achiziția unei stații de clorinare a apei uzate și instalarea de dispensere pentru dezinfectanți de mâini la intrarea și ieșirea din toate saloanele și toate spațiile în care se oferă îngrijiri medicale.

Bugetul estimat pentru aceste activități este de 449.310 lei, iar termenul de îndeplinire

estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la

Ministerul Sănătății în regim de urgență, se arată în comunicat.

Investițiile de urgență au fost decise după ce ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arși și a avut discuții cu medicii și asistentele de acolo.

„Ministrul este convins că majoritatea medicilor și asistentelor își face meseria cu bună credință și că aceștia au nevoie la fel de mare de siguranța actului medical precum pacienții internați acolo”, potrivit comunicatului.

Vlad Voiculescu spunea ieri că la Spitalul de Arsuri sunt „grave probleme de management” și că nu s-a învățat nimic din tragedia din clubul Colectiv.

„Am fost în prima noapte după ce au ajuns acolo victimele de la Valea Cascadelor şi am constatat lucruri pe care e greu să le şi enumeri, de la lipsa botoşeilor, a oricărui material de protecţie, la modul în care se face curăţenie, cum funcţionează uşile, la modul cum funcţionează personalul noaptea. Am vorbit atunci cu medicul Stănculea, iar discuţia nu a fost una care să îmi dea speranţe că ceva se va schimba”, spunea ministrul într-un interviu pentru Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri