Învingătoare în lupta cu sistemul. O angajată a Protecţiei Copilului a câştigat procesul cu instituţia

Data publicării:
manuta copil

O ţară întreagă era revoltată când directoarea centrului de plasament din Galaţi făcea publice înregistrările ce demonstrau că orfanii erau terorizaţi de asistente. Şefii directoarei au considerat însă că trebuie să o suspende din funcţie, pentru că şi-a înregistrat colegele fără să le anunţe. Apoi a fost concediată. Femeia şi-a cautat dreptatea în instanţă şi a câştigat.

Pentru mine, această decizie înseamnă faptul că un sistem învechit e posibil să se schimbe. Îmi doresc să se schimbe lucrurile pentru copiii cu dizabilităţi şi din cadrul centrului, dar şi din cadrul sistemului”, a spus Mioara Gheorghiu, directoarea suspendată.

Judecătorii au obligat Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi să îi plătească şi salariul pentru cele opt luni în care nu a avut serviciu.

S-a câştigat anularea deciziei de suspendare cu obligarea pentru instituţie la plata drepturilor salariale actualizate şi indexate până la data plăţii efective”, a spus avocatul Carmen Bordei.

Ceilalţi membri din conducerea centrului de plasament încearcă să uite scandalul.

Deşi înregistrările dovedeau că mai multe persoane agresează copiii cu dizabilităţi, prima concediată a fost chiar şefa centrului de plasament, cea care a şi reclamat aceste abuzuri. A urmat apoi o altă angajată. A urmat apoi o altă angajată care acum este cercetată penal. În rest, celelalte asistente se ocupă în continuare de copiii de la acelaşi centru de plasament

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri