Iohannis, la cea mai mare întâlnire a saşilor din ultimii 30 de ani

Data publicării:
SASI INTALNIRE

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 4 – 6 august, la Sibiu, la cea mai mare întâlnire a saşilor de după 1989, la care vor lua parte aproximativ 12.000 de reprezentanţi ai comunităţilor săseşti din România, Germania, Austria şi Statele Unite ale Americii, transmite News.ro.

Preşedintele organizaţiei Transilvania a FDGR, Martin Bottesch, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în perioada 4 – 6 august, va avea loc, la Sibiu, cea mai mare întâlnire a saşilor din România de după 1989.

Potrivit News.ro, la eveniment vor participa aproximativ 12.000 de reprezentanţi ai comunităţilor săseşti din România, Germania, Austria şi Statele Unite ale Americii. 

”Noi am estimat, iniţial, circa 10.000 de participanţi, dar după semnalele pe care le primim din Germania vor fi, mai degrabă, 12.000 de participanţi. Va fi cea mai mare întâlnire a saşilor din România de după Revoluţie, fiind cam de zece ori mai mulţi participanţi decât la întâlnirile anterioare. O astfel de întâlnire are loc anual în Germania, la care participă cam 20.000 de oameni”, a declarat Martin Bottesch.

Potrivit acestuia, la eveniment va participa preşedintele Klaus Iohannis care are prevăzut în program un discurs, sâmbătă, în jurul orei 12.00, pe scena ce va fi amplasată în Piaţa Mare a oraşului.

La eveniment vor mai lua parte ambasadori, parlamentari din ţările participante, politicieni şi alte personalităţi.

Manifestarea va debuta vineri şi vor avea loc circa cincizeci de evenimente, cel mai aşteptat fiind parada portului popular.

Vor fi 11 expoziţii, trei lansări de carte, concerte de muzică şi alte evenimente conexe, toate având loc, în principal, în spaţii din zona centrală a municipiului Sibiu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri