Iresponsabil. Cai lăsați liberi, printre mașini, în plin municipiu

Data publicării:
cai in trafic 2

Şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre caii care circulă liberi pe străzile din municipiul Slatina, mai ales că animalele nu par să fie deloc deranjate de maşini.

„Trebuie luați ăștia, ce să faci cu ei aici? Dacă sare unul în fața mașinii, cine plătește? Cine poate să plătească decât proprietarii, dar unde sunt proprietarii? Care proprietari? Ce poliție e aici? (...) Sare în faţa maşinii, ai murit, nu interesează pe nimeni”, spune indignat un șofer.

- Nu vă temeți că dați peste ei?

- Ne temem, normal.

- I-ați mai văzut pe aici?

- Da. Zilnic.

Poliţiştii locali deja s-au obişnuit să fie chemaţi pentru a alunga caii de pe şosea.

„Legal, nu putem face nimic şi nici logistic nu putem confisca animalele (...) Avem o serie întreagă de sancţiuni aplicate proprietarilor sau persoanelor care au fost depistate că aveau obligaţia de a nu lăsa aceste animale pe carosabil”, spune Adrian Pop, șeful Poliției Locale Slatina.

Numai în acest an, 16 proprietari de cai au primit amenzi cuprinse între 500 şi 2.000 de lei, pentru că şi-au lăsat animalele să umble în voie pe străzi. Niciuna dintre ele nu a fost achitată până acum, iar oamenii nu pot fi executati silit, pentru că nu au trecut niciun bun pe numele lor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri