Jocurile cele mai căutate de copii

Data publicării:
copii in parc

Generaţia cu ochii în telefon sau generaţia cu Kendama la gât. Îi cunoaştem astăzi pe copiii care îşi împart timpul între jocuri online şi vechile jucării de lemn, care acum le dezvoltă îndemânarea. Fie că au 8 sau 16 ani, mai toţi sunt înnebuniţi după Maincraft, Spinner şi Pill Kendama. Jocuri despre care adulţii nu ştiu prea multe, dar află de la cei mici.

E final de ore, dar în faţa şcolii se ţine o lecţie: de tehnologie şi jocuri la modă. Aflăm care e cel mai tare joc online, ce e un Spinner, cum arată Pill-ul şi cum te joci cu Kendama. Dacă ai 12 ani, eşti expert la toate acestea. Dacă eşti deja adult, schemele nu-ţi ies din prima.

De la şcoală, îi găsim pe copii în parc. Sunt gemeni, au 12 ani, îi cheamă Petru şi Andrei. Prietenul lor, Mihai, e mai mare. Clasa a noua. Pasiunea lor comună, jocurile video.

Minecraft, Counter Strike, Global Offensive, Smite. Mai tot ce se joacă pe computer sau console se joacă acum şi pe telefonul mobil.

Petru e fan Minecraft şi ne explică din prima de ce ar juca ore întregi acest joc.

Mihai joacă acasă, în metrou, în drum spre şcoală, şi după cursuri. Mare parte din zi, recunoaşte.

„Îmi plac foarte mult jocurile multiplayer, pentru că ai în acelaşi timp ocazia să te distrezi din comfortul casei şi să şi socializezi cu prietenii de zi cu zi. Eu am reuşit să găsesc echilibrul ăla, învăţ suficient cât să am note bune şi să mă şi distrez”, spune Mihai, elev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri