Jurnalista Doina Doru a încetat din viaţă

Data publicării:
Doina Doru 24.09

Jurnalista Doina Doru a încetat din viață. A lucrat pentru România liberă, Europa liberă, BBC, Pro TV, Realitatea TV şi Digi 24. Doina Doru a fost scriitor, traducător, jurnalist, specialist în televiziune și comunicare . În paralel a realizat cursuri de scriere pentru radio și televiziune. Doina a absolvit Facultatea de limbi străine a Universității București, secția sârbo-croată -engleză. Avea peste 20 de ani de experiență în televiziune și presa scrisă.Şi-a făcut debutul în presa scrisă dupa Revolutie la România Liberă, unde lucra deja la departamentul Corectură. 

Doina Doru a publicat în toate revistele literare importante: Amfiteatru, Luceafărul, Vatra, România literară. A publicat trei volume de versuri primite bine de critici şi a colaborat la mai multe dicţionare de literatură.

După România Liberă, unde a scris mii de articole politice şi sociale, Doina Doru a fost şef de secţie la Cotidianul. De acolo, a plecat la Canal 31, unde spunea că a întâlnit oameni alături de care a învăţat televiziune . Împreună cu ei, a transformat Canal 31 în PRO TV, unde a fost editor general al ştirilor. Apoi a lucrat ca editor general şi producător la Televiziunea Română.

O zi de lucru pentru Doina Doru arăta aşa: „Mă trezesc la şase dimineaţa. Pun patru ceasuri să sune, ca să nu ratez plecarea. Deschid televizorul să aflu ce s-a mai întâmplat. Când ajung în redacţie începe un iureş care în fiecare zi e altfel, pentru că fiecare zi aduce evenimente fără număr. Depinde de noi dacă le vedem, dacă “mirosim” un eveniment, sau dacă trecem pe lângă el ca pe lângă un fapt divers. Dar în fiecare zi fac parte dintr-o echipă care lansează subiecte şi stârneşte controverse. Adică îi face pe oameni să se implice, să reacţioneze.”

Iată un filmuleţ cu crâmpeie din viaţa celei care a fost Doina Doru:

Digi 24 transmite condoleanţe familiei! Dumnezeu s-o ierte!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri