Iohannis: Lipsa unui sistem de avertizare rapidă a populației, factor de risc la adresa siguranței naționale

Data actualizării: Data publicării:
170824_iohannis_gest_CONFERINTA_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să explice dacă au fost respectate procedurile și dacă există persoane vinovate de neglijență sau incompetență după furtuna devastatoare de ieri din vestul țării. „ Guvernul trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației”, mai scrie președintele într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Furtunile extreme din România, din cursul zilei de duminică, au arătat vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor dezastre naturale. Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat de neglijență sau incompetență. Guvernul trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru implementarea unui sistem de avertizare rapidă a populației, dar și pentru perfecționarea procedurilor de management integrat al situațiilor de criză. Absența unui astfel de sistem reprezintă un factor de risc la adresa siguranței naționale. Toată compasiunea mea către familiile îndoliate și însănătoșire grabnică celor răniți”, a scris președintele pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri