La Făgăraș se fură ouă de lebădă

Data publicării:
lebede cetatea fagaras 1

„Nu am crezut că cineva este chiar aşa... capabil să facă acest gest. Eu sper că cel care le-a luat să le aducă”, spune Elena Băjenaru, directorul Cetății Făgăraş.

Aceasta deplânge dispariţia mai multor ouă de lebădă. Unul din cuiburile celor 14 lebede care trăiesc pe lacul din apropiere a fost prădat.

Sincer, nu înţeleg de ce au făcut, ce reuşesc să facă cu acele ouă, în loc să ne bucurăm de boboci, aşa cum ne-am bucurat şi anul trecut”, spune Bogdan Ungureanu, administratorul lacului.

Furtul ouălor de lebădă i-a mirat şi pe vizitatorii cetăţii.

„Nu îmi dau seama ce ai putea să faci cu nişte ouă de lebădă, probabil să le comercializezi”, spune un localnic.

Lebedele depun şi clocesc ouă o singură dată pe an, primăvara, iar acest lucru se întâmplă abia după primii doi trei-ani de viaţă, când ajung la maturitate. În medie, în cuibul unei familii sunt 6-7 ouă, însă şansele ca din toate să iasă pui sunt destul de mici, ceea ce face ca înmulţirea lebedelor să fie un proces anevoios.

Administratorii lacului cetăţii nu vor să lase jaful nepedepsit. Au cerut ajutorul poliţiştilor pentru a-i găsi pe hoţi. Ce indicii vor fi utilizate pentru a-i identifica pe răufăcători rămâne totuşi un mister.

Patrulele o să fie suplimentate şi cei care îşi desfăşoară serviciul în zona centrală o să fie mai atenţi și or să aibă în grijă și acest aspect”, spune Ioan Binig, șeful Poliţiei Locale Făgăraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri