La profit mai mare, beneficii și salarii mai mari. Protest al angajaților unei bănci

Data publicării:
brd

380 de milioane de lei a fost profitul anuţat de BRD după trei trimestre. Suma este de zece ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ne dorim să avem o majorare salarială de 100 de lei pentru toţi colegii noştri care au o vechime mai mare de trei ani, ne dorim păstrarea primei de participare a salariaţilor la profit, bani pentru ţinută business, obligatorie prin regulamentul intern, şi nu în ultimul rând ne dorim reintroducerea în contractul colectiv de muncă a unui program de pensionare anticipată”, spune Cristian Mocanu, președintele sindicatului Impact-BRD.

Salariul minim pe bancă este 1.500 de lei şi sunt foarte mulţi colegi care câştigă 1.500 de lei. Anumite venituri, bonusuri, recompense, s-au polarizat numai în partea conducerii care şi-a majorat veniturile în ultimii cinci ani cu 70-80%”, adaugă Florin Ciolan, vicepreședintele sindicatului Impact-BRD.

Managerii băncii au însă altă versiune.

Bonusurile pentru anul trecut au cuprins un procent de 55% din numărul salariaţilor. Bonusul este o chestiune care se acordă individual”, a declarat Petre Bunescu, director general adjunct al BRD-SocGen (BRD).

BRD are aproape 7.300 de angajaţi, iar salariul mediu se apropie de 4.000 de lei. Conducerea băncii spune că la negocierile cu sindicatele s-a oferit deja un pachet, iar unele solicitări, precum cei 700 de lei pentru haine, nu pot fi satisfăcute.

Pachetul BRD înseamnă nu doar salarii, înseamnă asigurări, înseamnă contribuţii la Pilonul 3 de pensii private, înseamnă aspecte de participare la acționariatul Societe Generale. Considerăm că este unul echilibrat şi decent”, a mai adăugat Petre Bunescu.

La BRD nu este pentru prima oară când se discută despre o posibilă grevă. S-a mai întâmplat în 2008. Ameninţări cu greve au fost de-a lungul timpului şi la CEC, Raiffeisen, BCR şi la încă două bănci mici.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri