La școală cu burta goală | Fără corn și lapte

Data publicării:
scoala elevi profesoara sala de clasa

Şcoala a început de mai bine de o săptămână, dar mai bine de jumătate dintre elevi nu au primit încă nici laptele şi nici cornul pe care statul le dă gratuit. Licitaţiile pentru alimente au fost contestate. În Cluj, de exemplu, elevii vor primi gustarea de la o firmă de construcţii cu probleme.

În Cluj, cei peste 57.000 de elevi vor primi în acest an produse livrate de o firmă din Gorj care este în insolvenţă. Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut, spun autoritatile județene: 66 de bani plus TVA pentru partea de produse lactate și 21 de bani plus TVA pentru produse de panificație.

În alte județe sunt probleme și mai grave. În Vaslui și Teleorman sunt zeci de mii de copii care ar trebui să primească lapte şi corn, însă licitaţiile au fost contestate, iar în județul Buzău copiii nu au primit gustarea din cauza unor probleme cu programul de achiziții.

În Braşov, elevii primesc lapte şi corn, însă mulţi spun că produsele nu sunt bune, iar anumiți directori au cerut autorităților să verifice calitatea lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri