La spital dupa ce mama i-a încuiat în casă. Doi copii au fost răniți într-un incendiu

Data publicării:
casa arsa

Bunicul celor doi copii a văzut fumul gros ce se înălţa din casa în care locuiau nepoţii lui. A alergat într-un suflet şi i-a salvat cu câteva clipe înainte să fie înghiţiţi de flăcări.

„Dacă era ușa deschisă fugeau afară, fugeau afară când vedeau flăcări”, spune bunicul.

Uşa era legată cu o curea de mama plecată în sat. Tatăl era la câmp, iar cei doi copii, de trei şi patru ani, au rămas singuri în casă.

„M-am dus până la magazin sa le iau două iaurturi și când m-am intors s-a ales praful. Ce vină am eu? Eu am avut foarte mare grijă de ei”, spune mama copiilor.

„Mai vinovat sunt eu decât ea poate, că am chemat-o să vină la mine. Dacă mă întrebați de copii habar nu am, cum sunt, ce fac”, spune tatăl micuților, Sorin Neagu.

Bunicul băieţilor spune că nu este prima dată când cei mici sunt lăsaţi nesupravegheaţi.

„Pleca de urâtul copiilor, că nu îi inghite pe copii, nu îi suportă”, spune bunicul.

Şi vecinii din sat susţin mărturia bunicului. Ei spun că femeia îi lăsa pe copii închiși în casă și pleca.

Asistentul social din comună a vizitat familia în urmă cu două săptămâni. Dar nu i s-a părut nimic în neregulă.

„Ne-am sesizat, câteva persoane, că copilul de 4 ani ar merge neîngrijit la grădiniță. Noi am mers acasă și la grădiniță, era bine îngrijit, era bine îngrijit chiar și cuminței, grăsuți”, spune Maria Mohora, inspector cu atribuții de asistent social la Primaria Dăneasa.

Cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe mare parte din corp, copiii au fost duşi la Spitalul din Slatina, iar de acolo trimişi în Capitală.

„După o abordare inițială în serviciul nostru de urgență în chirurgia plastică au fost pregătiți și transportați, unul cu ambulanța într-o secție de specialitate din București, iar celălalt cu elicopterul”, a spus Cornel Moisa, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Poliţia a deschis o anchetă şi îi cercetează pe părinţi pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri