Legea antifumat, amânată din nou

Data publicării:
scrumiera tigari fumatori - getty - 8 oct 15

ACTUALIZARE 14.00. La câteva ore de la momentul în care trebuiau să înceapă dezbaterea în Comisia de sănătate a Camerei Deputaților sala a rămas aproape goală. Au rămas doar reprezentanții ONG-urilor care luptă împotriva efectelor negative ale tutunului și deputatul Aurelia Cristea, inițiatoarea proiectului.

Cei invitați de către șeful Comisiei de sănătate să participe la dezbaterea legii care interzice fumatul și-au pierdut răbdarea după ce au așteptat mai mult de o oră începerea ședinței, dar au primit asigurări că aceasta va avea loc. După încă o oră și jumătate aceștia au fost informați prin intermediul unui SMS că ședința se suspendă până săptămâna viitoare.

Decizia vine după ce a fost introdus un amendament prin care se interzice expunerea ţigărilor în magazine, amendament despre care Consiliul Concurenţei spune că este „neconcurenţial”.

După ce în urmă cu două săptămâni, Legea antifumat nr. 349 din 2012 a fost respinsă de deputaţi, astăzi propunerea legislativă care prevede  interzicerea în totalitate a fumatului în spaţiile publice închise (restaurante, baruri, cafenele, etc) reintră în discuții pentru aprobare în Camera Deputaţilor.

În urmă cu două săptămâni inițiativa legislativă a fost scoasă de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților. Deputatul Mădălin Voicu afirma atunci că legea antifumat ar trebui regândită și că interzicerea fumatului este o formă de discriminare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri