Legea loteriei bonurilor a fost promulgată. Cum vor fi aleşi câştigătorii

Data publicării:
haos bonuri fiscale

Unitatea teritorială a Fiscului unde se depune bonul fiscal câştigător în original va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.

Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit Mediafax.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

În situaţiile în care, ulterior efectuării unei extrageri, se constată erori de natură tehnică în desfăşurarea acesteia care nu vizează caracterul aleator al acesteia, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Deputaţii au votat la sfârşitul lunii mai amendamentele la ordonanţa Guvernului după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a propus această soluţie pentru ca sumele câştigate de participanţii la loterie să fie mai consistente.

Pentru prima loterie a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paşte, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, câştigul fiind de 54,9 lei.

Următoarea extragere de bonuri fiscale prevăzută în Ordonanţă este programată pentru luna iulie, însă reprezentanţii Finanţelor ar fi vrut să organizeze o extragere ocazională şi în iunie, pentru bonurile din aprilie şi mai. Deocamdată nu au fost furnizate informaţii suplimentare, dacă extragerea din iunie ar mai putea avea loc, în condiţiile promulgării legii pe 23 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri