Lider de sindicat: Un gardian trebuia să păzească ieri 420 de deținuți în regim semideschis

Data actualizării: Data publicării:
celula inchisoare detinuti

Situaţie de criză în penitenciare, unde gardienii au declanşat proteste. Vor salarii mai mari şi refuză să facă ore suplimentare. Ameninţă chiar cu mintinguri, dacă nu se vor găsi soluţii. Sunt probleme pe care liderii de sindicat le discută azi cu ministrul Justiţiei. Iată ce spuneau înainte să înceapă întâlnirea cu Tudorel Toader.

„Picătura care a umplut paharul a fost acea discriminare guvernamentală care s-a produs printr-o ordonanță de urgență. Se spune că au fost echilibrate salariile din întreaga structură de apărare. Polițiștii au primit 10%, mai rămân 12.000 de fraieri din 300.000 de angajați care nu au primit majorări”, afirmă Ştefan Teoroc, preşedinte sindicat ANP.

Ieri un angajat mi-a trimis un refuz de a munci efectiv în condiţiile în care i s-a cerut să lucreze singur pe o secţie cu 420 de deţinuţi în regim semideschis. Asta însemna ca un singur angajat să fie printre cei 420 de de deţinuţi”, a adăugat Sorin Dumitraşcu, lider de sindicat în ANP, precizând că este vorba despre Penitenciarul Poarta Albă din Constanța.

De curând, la acest penitenciar un deținut condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor a reușit să scape. El a fost prins câteva ore mai târziu în Focșani.

Reprezentantii sindicatelor din penitenciare, care din 1 august au declanşat proteste prin refuzul de a face ore suplimentare îi reproşează lui Tudorel Toader lipsa de implicare în rezolvarea problemelor din penitenciare şi îi cer demisia. Sindicaliştii solicită îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de personal, majorarea salariilor cu 15 la sută, reorganizarea unităţilor şi construirea unora noi, precum şi diminuarea orelor suplimentare şi "asigurarea unei protecţii reale" pentru angajaţii din penitenciare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri