Liiceanu: „Putem să ni-l imaginăm pe Isus într-un Mercedes?”

Data actualizării: Data publicării:
gabriel liiceanu fb

Filosoful Gabriel Liiceanu mulți dintre preoți „se trufesc”, iar alții cad în corupție, uitându-și menirea. El amintește că Isus „s-a îmbrăcat în umilință și supușenie până la moartea pe cruce”.

Ar trebui să-și interiorizeze cu adevărat evangheliile și personaitatea lui Isus, ar trebui ca ei să devină cei care nu uită că sunt servitori. Evanghelia de la Marcu ne spune: Fiul Omului nu a venit să fie slujit, ci să slujească.,” spune Gabriel Liiceanu.

Scriitorul citează dintr-o epistolă a lui Pavel, în care acesta arăta că Isus „nu a socotit că trebuie să înhațe ca pe o pradă faptul că era egalul lui Dumnezeu”, ci „s-a îmbrăcat în umilință și supușenie”.

Dar câți pot să facă asta dintre membrii unui cler? Câți nu se trufesc, fie căzând în sus, cum se spune, adică li se urcă la cap faptul că au ajuns departe în relația cu Dumnezeu, fie cad în jos în corupție. Întrebarea mea a fost mereu asta: putem să ni-l imaginăm pe Isus într-un Mercedes, sau pe un măgar? Putem să ni-l imaginăm îmbrăcat de la mijloc în sus de 100.000 de euro? Nu. Tunica lui cred că făcea vreo 3-5 euro, în banii de azi”, a spus Gabriel Liiceanu.
„Cei care l-au primit așa (în Ierusalim, n.r) au apreciat umilința lui. Face parte sărăcia și smerenia reală, nu fățarnică, din codul adevăratei preoții, nu palatul, nu curtea, nu mașinile de lux, nu trufia”, a adăugat el.

Urmăriți aici interviul integral.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri