Liviu Dragnea atrage atenția asupra riscului invalidării alegerilor prezidențiale, după problemele legate de votul din diaspora

Data publicării:
liviu dragnea mediafax

Nu acuz BEC-ul, principalul motiv de întârziere a fost decizia de a se completa declarația pe propria răspundere în interiorul secției.

În plus, față de România acolo trebuie completat un tabel și un rând cu datele personale. Asta lua timp. Această măsură a fost luată, am înțeles, corect, pentru a exista cât mai puține suspiciuni de fraudă... Și noi și alții au solicitat în timpul zilei de duminică la birourile electorale din străinătate să dea posibilitatea ca aceste declarații să poată fi completate în timp ce oamenii stau la rând — lucru care s-a întâmplat. (...) Legea este foarte clară acum și spune că turul doi se organizează în aceleași secții de votare ca și în turul I. BEC a adoptat o hotărâre acuma câteva zile în care spune că sintagma 'aceleași liste electorale' se referă numai la teritoriul României, pentru că afară nu sunt liste electorale. Corect, dar nu a vorbit în hotărâre despre mărirea numărului de secții de vot. (...) După care a venit cu un comunicat. Comunicatul nu este o bază juridică, o completează. Pe o asemenea bază juridică nimeni dintr-un minister nu are curajul să semneze pentru că, după alegeri, pe 17, vine un procuror și bate la ușa ministrului”, a afirmat Dragnea, la o televiziune, notează Agerpres.

Dragnea a atras atenția în context asupra riscului invalidării alegerilor prezidențiale. "O ordonanță de urgență dată ne aruncă în ceva îngrozitor, plus că oricine poate să conteste la Curte.(...) Ideea este dacă se poate mări numărul de secții de vot peste tot sau nu”, a adăugat președintele executiv al PSD, care nu exclude "un plan al lui Băsescu și Iohannis ca să aibă motiv să conteste alegerile".

Potrivit acestuia, "automat" lista suplimentară dă naștere la suspiciuni. „Lista suplimentară, egal suspiciuni. Asta este iar un mare subiect care trebuie rezolvat odată pentru totdeauna cu curaj și cu răbdare și cu dezbatere foarte serioasă pentru că, la un anumit moment, 2009 să zicem, sau la un alt moment electoral, unii cer ceva și la următorul scrutin cer altceva. Or așa ceva nu este în regulă, nu poți să zăpăcești România în halul ăsta”, a afirmat vicepremierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri